Ei luokkaa

21. vuosisadan suurimmat kansainväliset finaalit

Tänä viikonloppuna järjestettävien Euroopan mestaruuskisojen ja Copa American finaalien kunniaksi teemme matkan muistoihin ja elämme uudelleen joitain ikonisimpia otteluita.

Tässä ovat NetBetin valinnat viidelle parhaalle kansainväliselle finaalille 2000-luvulla.

Argentiina 3-3 Ranska (4-2 rangaistuspotkuilla) – 2022 Maailmanmestaruuskisat

Aloitetaan muistissa tuoreella ottelulla, jota Qatarin showpiece pidetään ehkä kaikkien aikojen parhaana MM-finaalina.

Lionel Messin ja Angel Di Marian maalit veivät Argentiinan 2-0 johtoon – mutta sitten Kylian Mbappe päätti astua esiin.

Ranskan hyökkääjän nopea tuplamaali toisella puoliajalla vei ottelun jatkoajalle, jossa draaman taso nousi kymmenkertaiseksi.

Messi luuli voittaneensa pelin suoralla maalilla, mutta Gonzalo Montielin myöhäinen käsivirhe antoi Mbappelle mahdollisuuden tasoittaa rangaistuspotkusta, jonka hän käytti.

Sekä Messi että Mbappe onnistuivat rangaistuspotkukilpailussa, mutta Kingsley Comanin ja Aurelien Tchouamenin missit takasivat Argentiinalle voiton, kun Montiel teki ratkaisevan maalin korvaten aikaisemman virheensä.

Argentiina 2-2 Brasilia (2-4 rangaistuspotkuilla) – 2004 Copa America

Ehkä viihdyttävin kohtaaminen näiden kahden suuren eteläamerikkalaisen kilpailijan välillä vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Argentiina oli matkalla kuuluisiin voittoon Cesar Delgadon maalattua 2-1 johtoon 87. minuutilla, mutta se oli vasta kaaoksen alku.

Adriano tasoitti Brasilialle lisäajan kolmannella minuutilla, mikä johti jännittävään lisäaikaan.

Kumpikaan joukkue ei saanut eroa lisäajalla, mutta Brasilia hallitsi seuraavaa rangaistuspotkukisaa.

Gabriel Heinzen ja Andres D’Alessandron missit antoivat entisen Roma-puolustajan Juanin astua esiin ja tehdä voittomaalin, joka laukaisi villit juhlat Limassa.

Ranska 2-1 Italia (kultaisella maalilla jatkoajalla) – Euro 2000

Ensimmäinen Euroopan mestaruuskisojen finaali uudella vuosituhannella oli melkoisen upea ja se on yö Rotterdamissa, jota ranskalaiset eivät koskaan unohda.

Marco Delvecchio näytti kaatavan Ranskan 55. minuutin maalillaan, mutta Les Bleus nousi takaisin dramaattisella tavalla.

Sylvain Wiltord tasoitti lisäajan neljännellä minuutilla, mikä vei pelin jatkoajalle kuolleen kultaisen maalin säännön lisäpaineella.

Ensimmäinen maali voittaa kansainvälisen finaalin? Täydellistä draamaa, ja David Trezeguet teki ratkaisevan osuman upealla puolivollilla Robert Piresin syötöstä.

Viihdettä korkeimmalla tasolla! No, ellei ole italialainen…

Portugali 0-1 Kreikka – Euro 2004

Okei, tämä ei ollutkaan kaukana jännittävimmästä finaalista, kuten yllä oleva tuloskin osoittaa. Se edustaa kuitenkin yhden kaikkien aikojen suurimman altavastaajatarinan loppua jalkapallossa, joten se ansaitsee paikkansa listalla.

Kukaan ei antanut Kreikalle edes pientä mahdollisuutta voittoon ennen turnausta, mutta he uhmmasivat kaikkia odotuksia voittaakseen ensimmäisen EM-tittelinsä.

Kreikkalaiset kukistivat Ranskan ja Tšekin tasavallan puolivälierissä ja välierissä, voittaen molemmat ottelut 1-0.

Ja he toistivat saman tempun isäntämaata vastaan finaalissa Angelos Charisteasin 57. minuutin maalilla, joka oli heidän ainoa laukauksensa maalia kohti vain 42 % pallonhallinnalla.

Kansainvälinen versio Leicesterin Valioliigan voitosta, uskomatonta todellakin.

Nigeria 2-2 Kamerun (3-4 rangaistuspotkuilla) – 2000 Afrikan mestaruuskisat

Lopetamme 21. vuosisadan ensimmäiseen AFCON-finaaliin – ja mikä peli se olikaan.

Afrikkalaiset jalkapallolegendat Samuel Eto’o ja Jay-Jay Okocha tekivät maaleja, ja Nigeria nousi 2-0 tappioasemasta tasoihin 47. minuutilla.

Mutta Super Eagles ei pystynyt täysin täydentämään paluutaan omien fanien edessä ja he epäonnistuivat rangaistuspotkukisassa.

Perättäiset missit Nwankwo Kanulta ja Victor Ikpebalta olivat kohtalokkaita, kun Rigobert Song astui esiin ja varmisti voiton Kamerunille.

Se oli ottelu, joka todella lisäsi näiden kahden maan välistä kilpailua, ja intensiteetti on vain kasvanut vuosien varrella.

Valitsitpa millä tahansa teemalla varustellun pelin, niin muistathan aina pelata vastuullisesti. Meille NetBetillä pelaajiemme hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää ja olemmekin koonneet nettisivuillemme tietoa ja vinkkejä vastuulliseen pelaamiseen, jotka ovat vapaasti kaikkien saatavilla. Kaikki nämä työkalut löydä täältä.